Direcționează

2% din impozitul pe venit

Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală ‒ asociație, fundație etc. ‒ dorește (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.

Această suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta. Dacă doriți să sprijiniți activitatea Centrului SANED prin redirecționarea a 2% din acest impozit plătit statului pentru salariul din anul 2017, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 MAI 2018

1: Descărcați și tipăriți formularul

Pentru venituri obținute
exclusiv din salariu sau din pensie

Pentru venituri obținute
din alte surse, pe lângă salariu

*Completați cu datele personale numai unul din aceste formulare, în funcție de situația în care vă aflați.
**Anul precompletat în formular este 2017, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar încheiat 2017.
*** versiunea electronica editabila a formularului 230, disponibila a fi deschisa cu Acrobat Reader XI sau alt program de editare pdf, poate fi descarcata de AICI

2: Completați cu atenție

Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la Administrația Finanțelor Publice.

Pentru venituri obținute exclusiv din salariu

Completați cu datele de identificare (pct. I), tipul de venit și semnătura. Restul rubricilor nu trebuiesc completate (se completează doar dacă este cazul).

Citiți cu atenție instrucțiunile detaliate pentru completarea formularului 230.

Pentru venituri obținute din alte surse, pe lângă salariu

Trebuie completat formularul 200 la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Citiți cu atenție instrucțiunile detaliate de completare a formularului.

Daca nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată.

Conform art. 123, alin. 4 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și plăţii sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat…”

3: Depuneți formularul

Legea vă permite depunerea formularului prin mai multe metode:

  • Direct la registratura organului fiscal
  • Prin Poșta Română, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu*
  • Prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii (informatii suplimentare AICI , declaratia 230 – AICI , respectiv declaratia 200 – AICI)

*La Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei / instituției angajatoare).

Consultați adresele Administrațiilor Finanțelor Publice:

Listă adrese ANAF

Potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.

Adrese oficiilor poştale se găsesc AICI .

Informații utile

Asociația SanEd este o asociație non-profit. Cu angajamentul de a fi conduși de cele mai înalte standarde de administrare creștină, ne dorim ca suportul financiar primit să fie valorificat ca urmare a rugăciunii și a planificării atente, pentru rezultate maxime.

Apreciem sprijinul și mulțumim că ați ales să susțineți această lucrare!